Print

Mobiele verdeelinrichting voor toepassing in non-Ex gebied

 

Voor onderhoud op een groot fabrieksterrein (al dan niet explosiegevaarlijk) is een mobiele verdeelinrichting een handig hulpmiddel. Deze compacte mobiele verdeelinrichting is eenvoudig te verplaatsen bijv. bij onderhoud aan machines op het fabrieksterrein.

De getoonde uitvoering is een non-Ex uitvoering, echter is de unit wel grotendeels uitgevoerd met explosieveilig materiaal op wens van de opdrachtgever.

De opdrachtgever verkoos het robuuste materiaal van de explosieveilige componenten boven de gangbare industriële versie.  Aangezien de opdrachtgever zelf voorraad houdt van explosieveilige onderdelen kan hij deze ook gebruiken als reservemateriaal voor de mobiele unit indien een onderdeel onverhoopt defect raakt.

Lees verder...

Ex-vraagbaak: Normenoverzicht CEN serie & 50000 serie

In elke nieuwsbrief vindt u een overzicht van normen die met explosieveiligheid te maken hebben.

Deze maand zijn de CEN serie en de 50000 serie aan de beurt.

CEN serie

In deze categorie zijn normen opgenomen die gepubliceerd zijn door de CEN / TC 305 (in Nederland vertegenwoordigd in normcommissie NC 341093) en/of normen die gepubliceerd zijn in de OJ van de 94/9/EG Richtlijn.

Normen die echter niet in deze categorie vallen, maar wel onderdeel zijn van een serie (bijv. de 1010) zijn ook opgenomen.

Actueel overzicht norm CEN

50000 serie; 

Deze normenserie bestaat voor een deel uit normen voor verfspuitapparatuur en voor een deel uit normen voor gasdetectie apparatuur. De rest is een verzameling van normen voor o.a. ondergrondse toepassing (Group I), verplaatsbare overdruk cabines en statische elektriciteit.

Actueel overzicht norm 50000

Het overzicht bevat een actuele lijst van de normen en per norm wordt de huidige status toegelicht.

Lees verder...

Nieuw: LED Inspectie verlichting

Inspectie verlichting - ook in 12 V DC uitvoering

De inspectielamp is nu in LED uitvoering verkrijgbaar voor Zone 1, 21, 2 en 22. Naast de gangbare 24 - 48 V AC/DC en 110 - 240 V AC/DC is de lamp ook in 12 V DC verkrijgbaar.

Het energiezuinige ontwerp met LED technologie reduceert de energie consumptie van de 48 V versie met maar liefst factor 2! Ook is de lichtopbrengst met 40% toegenomen, wat duidelijk waarneembaar is.

Lees verder...

Beurs Elektrotechniek was een succes!

Ook dit jaar heeft Electromach weer veel bezoekers mogen ontvangen op de stand tijdens de beurs Elektrotechniek. Er was veel animo voor de    live-demonstratie van de Rapid-Ex wartel en de ATEX HVAC unit. 

Heeft u de beurs niet kunnen bezoeken? Dan zetten wij graag alle informatie nog een keertje voor u op een rij van de producten die op de beurs te zien waren.

Lees verder...

Uitbreiding productiecapaciteit CUBEx (Exd) kasten

De laate jaren is de afzet van onze CUBEx Exd drukvaste kasten sterk gegroeid. De CUBEx serie wordt wereldwijd geleverd en veelal toegepast in de olie- en gasindustrie.

Om aan de grote vraag te kunnen blijven voldoen, heeft Electromach haar productiecapaciteit uitgebreid met de aanschaf van een 3e CNC machine.

Ook zijn de productieuren sterk uitgebreid en wordt er bij alle CNC machines een 3-ploegendienst gedraaid i.p.v. van de standaard 2-ploegendienst, om zo meer productie-uren te maken.

Lees verder...

Arbeidsinspectie bezoekt bakkerij- en zoetwarenindustrie in 1e kwartaal 2012

Is uw bedrijf actief in de voedingsmiddelenindustrie?

De Arbeidsinspectie zal in de maanden januari tot en met maart 2012 een inspectie uitvoeren bij - in totaal - 300 bedrijven verdeeld over ambachtelijke/industriële bakkersbedrijven en bedrijven in de zoetwarenindustrie. De Arbeidsinspectie zal voornamelijk letten op machineveiligheid, fysieke belasting, (stof)explosiegevaar (ATEX) en grondstofallergie.

Lees verder...

Gezien op de beurs: nieuwe display voor HMI's

Weg met de schittering!

De HMI systemen van de firma STAHL zijn verkrijgbaar met een geavanceerde display. De display is zo gemaakt, dat schitteringen en reflecties tot een absoluut minimum gereduceerd worden. Hierdoor is het beeldscherm zelfs in de volle zon goed afleesbaar.

Door een speciale filterlaag, die samengesteld is uit meerdere polarisatiefilters aan de buiten- en achterzijde van het display, wordt het zonlicht goed verspreid.

Lees verder...

Gebruik van de WebCode op de website

In de nieuwe catalogi en brochures wordt bij een product een WebCode weergegeven.

 

Door middel van deze code zijn alle productgegevens (datasheets, gebruiksaanwijzing en certificaat) snel terug te vinden op de website.

Lees verder...

Op zoek naar een nieuwe job?

Electromach is momenteel op zoek naar technische en commerciele talenten:

Locatie Hengelo (Ov)

Locatie Dendermonde, België