Print

Introductie: Explosieveilige LED handlamp met lange accuduur

Dat een lamp tegenwoordig met LED technologie wordt uitgevoerd is al bijna standaard te noemen. Naast de LED technologie heeft deze lamp echter vele uitzonderlijke kenmerken.

Een lichtgewicht LED handlamp, voorzien van een extreem heldere lichtstraal en een lange accuduur….dat noemen wij het neusje van de zalm!

Door de ergonomische vorm en lichtgewicht uitvoering (< 1,6kg), kan de lamp met één hand bediend worden. In combinatie met het feit dat de handlamp nu voldoet aan de normen en de eisen voor de brandweer (DIN 14642), maakt deze handlamp uitermate geschikt voor brandweerlieden.

De lamp heeft een hele heldere lichtstraal, die goed zichtbaar is in de mist,  bij nevel, in stoffige omgevingen, en in ruimten gevuld met rook.

Lees verder...

Bekijk de introductie video, klik hier!

Nieuwe brochure: Camera Systems

STAHL Camera Systems heeft een nieuwe brochure gepubliceerd 'Innovative Process & Security Monitoring'.

Bestel nu uw eigen exemplaar!

Ja, ik wil graag een exemplaar ontvangen

Multi gecertificeerd paneel voor stappenmotor van proces vat

Via de Stahl vestiging in Houston ontving Electromach het verzoek van een bekende Amerikaanse leverancier, op het gebied van proces oplossingen voor raffinaderijen, om een paneel te ontwerpen voor een stappenmotor (een borstelloze, synchrone elektromotor), geschikt voor plaatsing in een explosiegevaarlijk gebied. Het paneel wordt op locatie boven op een procesvat geplaatst.

Het ontwerp diende aan de volgende eisen te voldoen:

 • Gewicht < 100kg
 • De constructie moet solide genoeg zijn om een spelingvrije as-overbrenging te garanderen
 • Het paneel moet geschikt zijn voor meerdere typen stappenmotoren
 • Het paneel moet eenvoudig in het veld aan te sluiten zijn
 • Het geheel moet zo breed mogelijk gecertificeerd zijn

In dit geval is gekozen voor een ‘Exd’ oplossing, een drukvaste explosiebestendige behuizing uit de CUBEx serie. Aangezien de besturing in een zone 1 omgeving wordt geplaatst en de stappenmotor zelf niet gecertificeerd is, wordt de stappenmotor in de drukvaste behuizing gemonteerd.

Lees verder...

Veilig tanken: Statische elektriciteit bij het verladingproces

Bij verlading van explosiegevaarlijke stoffen (bijv. het vullen of legen van een tankwagen) kan statische elektriciteit ontstaan.
Een elektrostatische ontlading heeft genoeg energie om een brandgevaarlijke vloeistof of gas te laten ontbranden of exploderen. De benodigde ontstekingsenergie om een brand of explosie te laten ontstaan is afhankelijk van de soort stof, concentratie, temperatuur en luchtvochtigheid.

In industriële processen dient daarom extra aandacht geschonken te worden aan het verladen van brand- en explosiegevaarlijke stoffen. Denk hierbij aan vloeistoffen met een vlampunt lager dan 55°C, poeders, korrels, meelproducten of granulaten voor de productie van kunststof. Voor het lossen of laden dient altijd eerst de aardkabel tussen de leverende en ontvangende tank aangebracht te worden. Dit om het spanningsverschil op te heffen. De aardklem als voorzorgsmaatregel is echter niet altijd voldoende. Een veilige oplossing controleert continu de kwaliteit van de aardverbinding, dit kan met behulp van een aardingsmonitor van R.STAHL.

De intrinsiekveilige aardklem van de aardingsmonitor zorgt voor een veilige ontlading.

Lees verder...

IECEx App

IECEx heeft een App gelanceerd om de beschikbaarheid van een IECEx certificaat te controleren voor apparatuur dat gebruikt wordt in explosieve omgevingen.

De App geeft toegang tot het IECEx certificatie systeem waarin duizenden internationale IECEx certificaten staan opgeslagen voor Ex-apparatuur.

Ook heeft de App een offline mogelijkheid zodat de App geraadpleegd kan worden op afgezonderde locaties waar doorgaans geen internet verbinding mogelijk is.

Lees verder...

Vacatures in Hengelo (OV)

 • Assistent Controller
 • Afstuderen, stages & BBL
 • Electrical Engineer (MBO/HBO)
 • Engineer op HTS-E niveau
 • Field Service Engineer
 • Hoofdmonteurs
 • Lead Engineer
 • Medewerker eindcontrol (senior)
 • Sales Engineer
 • Sales Engineer Automation

Open sollicitaties kunnen gestuurd worden naar personeelszaken@electromach.nl