Print

Electromach in Brazilië

(door onze Senior Field Engineer ter plaatse, Jan Willem Gerdingh)

Van zijn eerste ‘field job’ heeft Electromach’s nieuwe Field Service Engineer, Jan Willem Gerdingh, een reisverslag bijgehouden. Hier volgt zijn verhaal:

Het is alweer bijna 5 weken geleden dat ik met Electromach collega René Mikkers op het vliegtuig stapte richting Brazilië. Mijn eerste trip die kant op en tevens mijn eerste field job voor Electromach. René gaat mij inwerken op het gebied van ATEX installaties, de specialisatie van Electromach. Daarnaast zal ik René ondersteunen op het gebied van de PLC-besturing en communicatie met diverse monitoring- en besturingssystemen van andere leveranciers.

Lees verder...

Ex-vraagbaak: Recente normontwikkelingen

In elke nieuwsbrief vindt u een overzicht van normen die met explosieveiligheid te maken hebben.

In de EN 60079 zijn een aantal zaken gewijzigd. Hier kunt u de actuele stand van de EN 60079 vinden

De ontwikkeling van nieuwe normen staat ook niet stil.

Voordat normen echter als Internationale Norm of Technische Specificaties worden gepubliceerd, wordt een jarenlang traject doorlopen. Eerst worden de nieuwe normen als 'NP' norm bekend gemaakt. NP staat voor New work Proposal.

Lees verder...

6050: Dé nieuwe Zone 1 LED hanglamp

Het zal u niet ontgaan zijn, dat ook steeds meer verlichtingsproducten van STAHL worden vervangen door modellen met LED technologie. Door de toepassing van de LED lampen is het armatuur meer compact, vibratiebestendig en vooral ook duurzaam.

De nieuwe 6050 LED hanglamp kenmerkt zich door een extreem hoge energie-efficiëntie door het gebruik van 28 sterke LED lampen. De lichtsterkte van deze nieuwe lamp komt overeen met een armatuur voorzien van een hoge druk lamp (HID) tot 100W.

Door het gebruik van de LED lampen blijft de glazen deksel mooi schoon gedurende de gehele levensduur. Ook zijn de nieuwe armaturen beter bestand tegen chemische invloeden.

Door de directe ontsteking en de mogelijkheid om de lampen te laten branden op gelijkstroom, is het mogelijk de lampen op een centrale voeding aan te sluiten. Op deze manier worden de taken van standaard- en noodverlichting met elkaar gecombineerd.

Lees verder...

Evenementen

ACHEMA: 18-22 juni 2012

Locatie: Frankfurt am Main (D)

Stand:    FG2 (outdoors), stand B2.

Download hier de plattegrond

Tijdens de ACHEMA zal Electromach haar demo-container opstellen voor de bezoekers. In de container zijn diverse Ex oplossingen te zien, waaronder een sunlight readable HMI voorzien van een Ex-camera systeem.

Lees verder...

Nieuwe explosieveilige handbrandmelder, nu met polyester behuizing

 

E2S heeft het assortiment van handbrandmelders uitgebreid met nieuwe polyester handbrandmelders. Deze nieuwe serie is vervaardigd met polyester behuizingen (i.p.v. de aluminium behuizing) voor een betere bescherming tegen corrosie.

De welbekende handbrandmelders, te gebruiken als brandalarm, gasdetectie en voor noodstopsystemen, zijn explosieveilig uitgevoerd en hebben een beschermingsklasse van IP66, geschikt voor zowel onshore als offshore omgevingen.

De nieuwe serie is leverbaar in een reeks kleuren, waaronder gestreepte versies, voor een snelle visuele identificatie in geval van nood.

Lees verder...

CityRunners hebben missie volbracht!

Op 22 april j.l. stond Enschede in het teken van de Enschede Marathon. Een aantal Electromach medewerkers had zich de laatste maanden voorbereid op de CityRUN 10km. Niet voor iedereen verliep de voorbereidingsperiode even soepel, waardoor zij niet aan de start konden verschijnen. Uiteindelijk zijn 9 lopers aan de start verschenen onder aanvoering van directeur Robert André de la Porte. Na een winderige en koude start, heeft iedereen succesvol de finish gehaald.

Lees verder...

Op zoek naar een nieuwe job?

Electromach is momenteel op zoek naar technische en commerciele talenten:

Locatie Hengelo (Ov)

Locatie Dendermonde, België